PROJENİN ADI : DENİZLİ ELEKTRİKÇİLER ODASI
MESLEKİ GELİŞİM FARKINDALIK VE MEGEP UYUM PROJESİ
PROJE SÜRESİ : 24.05.2005 – 24.05.2006 (1 YIL)
PROJE NO :DELTUR / 2005 / 100799
BÜTCESİ :75.061,57 EURO
GERÇEKLEŞEN BÜTCE : 60.730,14 EURO
AB KATKISI : 54.657,13 EURO
DEO KATKISI : 6.073,01 EURO
PROJE YEREL ORTAĞI : Şehit Öğretmen Yusuf Batur Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü
AMAÇ : Odamız üyesi Esnaf ve Sanatkârlarımız ile yanlarında çalışan elemanların mesleki eğitim ve öğretimi
PROJE KOORDİNASYON KURULU
Proje Başkan : Cavit BEYDEMİR
Proje Başkan Yardımcısı : Mustafa ÇALLI
Proje Danışmanı : M. Emin AYDINYÜZ
İdari ve Mali Asistan : Meral GÜLBEYLİ
İHTİYAÇ BELİRLEME VE ÇALIŞMA GRUBU
– Muharrem DABANCALI – Benhar AYDOĞAN
– Hüseyin KAZALCI – Fikret PARGAN
AB’DEKİ MESLEKİ STANDART VE UYGULAMALARI İZLEME VE DEĞERLENDİRME GRUBU
– Cavit BEYDEMİR – Rahmi ALKAR – Murat SOLUK
– Mithat DERELİ – Öğhan GÖNENMİŞ – İsmail SOLAK
EĞİTİM MODÜLLERİ İÇERİK HAZIRLAMA VE EĞİTİM MATERYALLERİ HAZIRLAMA GRUBU
– Rahmi ALKAR – Ersin CEYLAN – Benhar AYDOĞMUŞ – Mehmet ÇARIK
– Hüseyin ŞAHİN – Ayhan ÇALLI – Mehmet GÜRSOY – Lale ŞEKER
İŞGÜVENLİĞİ, İŞKAZALARI VE İLKYARDIM SEMİNERİ (Seminer 1)
29.09.2005 tarihinde, Esnaf Sarayı 7. Kat Toplantı Salonunda yapıldı. Semineri Denizli Şehit Öğretmen Yusuf Batur Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde görevli Öğretim görevlisi Hüseyin KAZALCI ile Denizli Özel Çınar Tıp Merkezin de görevli Uzman Doktorlar sundu. Seminere misafirler ile birlikte 259 kişi katıldı.
ELEKTRİK TESİSLERİNDE TOPRAKLAMALAR VE POTANSİYEL DENGELEME SEMİNERİ (Seminer 2)
10.11.2005 tarihinde Esnaf Sarayı 7. Kat Toplantı Salonunda yapıldı. Semineri Almanya Biberach Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. İsmail KAŞIKÇI sundu. Seminere, Yerel ve Ulusal Basın Mensupları, Denizlideki Teknik Okullarda görevli Teknik Öğretmeler, Oda üyelerimiz ve yanlarında çalışan personeller ile birlikte 450 kişi katıldı.
YAŞAMBOYU ÖĞRENİM TEKNİKLERİ VE MEGEP SERMİNERİ (Seminer 3)
02.12.2005 tarihinde Esnaf Sarayı 7. Kat Toplantı Salonunda yapıldı. Semineri Denizli Şehit Öğretmen Yusuf Batur Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde görevli Mehmet Emin AYDINYÜZsundu. Seminere 203 kişi katıldı
MESLEKİ İLETİŞİMDE KALİTE SERMİNERİ (Seminer 4)
02.12.2005 tarihinde Esnaf Sarayı 7. Kat Toplantı Salonunda yapıldı. Semineri Denizli Şehit Öğretmen Yusuf Batur Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde görevli Ayhan ÇALLI sundu. Seminere 195 kişi katıldı.
ELEKTRİK TESİSLERİNDE KOMPANZASYON SEMİNERİ (Seminer 5)
10.12.2005 tarihinde Esnaf Sarayı 7. Kat Toplantı Salonunda yapıldı. Semineri Federal Elektrik Yatırım ve Ticaret AŞ İç Anadolu Satış Sorumlusu Mehmet SEZGİN sundu. Seminere 204 kişi katıldı.
SOĞUTMA VE SOĞUTMA TEKNİKLERİ SEMİNERİ (Seminer 6)
18.02.2006 tarihinde Esnaf Sarayı 7. Kat Toplantı Salonunda yapıldı. Semineri ARÇELİK Eğitim sorumlusu Ergün GÖNEN sundu. Seminere 192 kişi katıldı.
BİNA OTOMASYONU SEMİNERİ (Seminer 7)
10.03.2006 tarihinde Esnaf Sarayı 7. Kat Toplantı Salonunda yapıldı. Semineri Denizli Şehit Öğretmen Yusuf Batur Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde görevli Osman MERÇ sundu. Seminere 205 kişi katıldı.
MEVZUATLAR SEMİNERİ (Seminer 8)
21.03.2006 tarihinde Esnaf Sarayı 7. Kat Toplantı Salonunda yapıldı.
- Seminer Denizli Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Sorunları Hakları Hakem Heyeti,
- Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı,
- Denizli Bağ Kur İl Müdürlüğü,
- Denizli SSK İl Müdürlüğü ve
- Denizli Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından görevlendirilen, görevliler tarafından sunuldu. Seminere 211 kişi katıldı.
AKILLI BİNALAR VE GÖRÜNTÜ SİSTEMLERİ SEMİNERİ (Seminer 9)
28.03.2006 tarihinde Esnaf Sarayı 7. Kat Toplantı Salonunda yapıldı. Semineri Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Benhar AYDOĞAN ve Denizli Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde görevli Mustafa ÇALLI sundu. Seminere 203 kişi katıldı.
02 NİSAN 2006 – 14 NİSAN 2006 tarihleri arasında AB DE MESLEKİ STANDART VE UYGULAMALARI İZLEME VE DEĞERLENDİRME GRUBU’nda görevli
– Cavit BEYDEMİR – Rahmi ALKAR – Murat SOLUK
– İsmail SOLAK – Öğhan GÖNENMİŞ – Mithat DERELİ,
ALMANYA’YA giderek, ALMANYA’DAKİ Meslek Okullarını, Meslek Odalarını ve Enerji Dağıtım Şirketlerini ziyaret etti,
Heyet;
- Almanya’daki Meslek Okullarında nasıl usta yetiştirildiğini,
- Almanya’daki Eğitim Sisteminin nasıl olduğunu,
- Almanya^’daki Meslek Odalarının nasıl çalıştığını,
- Enerji Dağıtım Şirketlerinin nasıl çalıştığını ve
- Almanya’daki bir Elektrik Ustasının hangi yetki görev ve sorumluluklara sahip olduğunu gözlemlenerek bir rapor hazırlandı. Bu rapor Federasyonumuz tarafından ilgili mercilere sunuldu.
AB’ DE MESLEKİ STANDART VE UYGULAMALARI İZLEME VE DEĞERLENDİRME SEMİNERİ (Seminer 10)
03.05.2006 tarihinde Esnaf Sarayı 7. Kat Toplantı Salonunda yapıldı. Semineri Rahmi ALKAR ve İsmail SOLAK sundu. Seminere katılan 200 kişiye; Almanya’daki Mevzuatlar ve Eğitim Sistemi ile ilgili bilgiler verildi.
KLİMALAR SEMİNERİ (Seminer 11)
10.05.2006 tarihinde Esnaf Sarayı 7. Kat Toplantı Salonunda yapıldı. Semineri Tamer ŞİMŞEKsundu. Seminere 208 kişi katıldı.
BAŞARILI İŞ VE İNSAN İLİŞKİLERİ SEMİNERİ ile TEKNOLOJİK GELİŞMELER SEMİNERİ (Seminer 12)
17.05.2006 tarihinde Esnaf Sarayı 7. Kat Toplantı Salonunda yapıldı. Semineri Denizli’li İş AdamıHüsamettin ATAMAN, Proje Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Emin AYDINYÜZ ve bazı özel firma yetkilileri sundu. Seminere 211 kişi katıldı.
Seminerlerimiz her açıdan oldukça verimli ve başarılı geçmiştir. Odamız tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği Tarafından Mesleki Eğitim ve Eğitim Sistemini Güçlendirilmesi Projesikapsamında desteklenen “Denizli Elektrikçiler Odası Mesleki Gelişim – Farkındalık ve MEGEP Uyum Çalışması” projemiz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; en başarılı ilk 25 proje arasına girmiştir.
Seminerlere katılanlara; Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Proje Koordinasyon Kurulu Başkanlığı onaylı SERTİFİKA verilmiştir.
Bu başarı Odamızın, Denizlimizin ve Odamıza Kayıtlı Esnaf ve Sanatkârlarımızın Başarısıdır. Bu nedenle Projemizin uygulanması aşamasında her türlü desteği bizden esirgemeyen tüm Kurum ve Kuruluşlar ile Seminerlerimize katılan tüm kursiyerlere ve değerli misafirlerimize tekrar teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.